Tilannekeskusmestari [Finland]


 
Tunnisteet
  • Vakinainen virkasuhde
Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Pelastuslaitos, Pelastustoiminnan palvelut, Pelastustoiminnan johtamisen yksikkö
Haku päättyy 30.11.2023 16:00
Palkka 3947,97 e/kk + TS mukaiset lisät
Palvelussuhde 1.2.2024 tai sopimuksen mukaan
Julkaistu tänään
Osoite Agricolankatu 15 A 00530
Ammattiala Turvallisuus-, pelastus- ja valmiusalan tehtävät
Työavain SOTEPE-05-29-23

Haemme Helsingin kaupungin pelastuslaitokselle tilannekeskusmestaria perustettavan yhteistoiminta-alueiden yhteisen tilannekeskuksen johtamiseen ja kehittämiseen.

Tilannekeskusmestarina toimit tilannekeskuksen henkilöstön esihenkilönä ja vastaat siitä, että tilannekeskus tuottaa ne palvelut, jotka sille asetuksessa määritellään. Johdat ja kehität tilannekeskuksen suorituskykyä ja laitteistoja sekä sidosryhmäyhteistyöhön liittyviä prosesseja tilannekeskustoiminnan kentässä. Toimit substanssiasiantuntijana omaan erityisosaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Ymmärrät laaja-alaisesti pelastustoiminnan toimintaympäristön sekä olet tiiviissä yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa. Pelastustoiminnan operatiivista vastuuta sinulla ei ole, vaan se on päivystyslistan mukaisella päivystävällä palomestarilla.

Tehtävä edellyttää rohkeaa, kehittävää ja ennakkoluulotonta työotetta, jossa yhteistyöhakuisuus ja kyky verkostomaiseen työskentelyyn on erittäin tärkeää. Olet kehittämässä uutta järjestelmää, jossa tilannekeskustoimintoja hoidetaan suurempina kokonaisuuksina niin pelastuslaitos kohtaisesti, yhteistoiminta-alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Esihenkilötyössä arvostamme valmentavaa johtamisotetta.

Tuleviin tehtäviin vaikuttaa myös palveluiden sekä yksikön sisäinen työnjako, jossa pyritään ottamaan huomioon tehtävään valitun osaaminen ja kokemus.

Viran kelpoisuusehdot:

  • Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto
  • Hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.
  • B-luokan ajokortti

Virkaan valinnan ehtona on hyväksytty turvallisuusselvityslain (726/2014) mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys. Valinta virkaan on ehdollinen, kunnes valittu on toimittanut työterveyshuollon lausunnon edellytyksistä hoitaa työtehtävää. Lisäksi valittavalta edellytetään Helsingin kaupungin henkilöstön päihdeohjelman mukaista huumausainetestausta.

Mitä odotamme?

Sinulla on kokemusta johtamis- tai esihenkilötehtävästä. Arvostamme vahvasti kokemusta tilanne- tai johtokeskustyöskentelystä. Arvostamme aikaisempaa kokemusta viranomaisten tilannekeskusympäristössä työskentelystä ja pelastustoiminnan johtamiskokemusta sekä tietoteknistä osaamista. Kykenet perustellusti, ennakkoluulottomasti ja rakentavasti kehittämään niin vanhoja kuin uusia toimintamalleja. Olet helposti verkostoituva ja toimintatapasi on yhteistyöhakuinen. Sinulta löytyy pitkäjänteisyyttä viedä muutoksia eteenpäin, vaikka kohtaisitkin välillä vastoinkäymisiä. Eduksi luemme kyvyn kommunikoida englanniksi.

Olet taitava ja innostunut ihmisten johtaja. Helsingin kaupungin johtamistyötä ohjaavat johtamisen kulmakivet; näkemyksellisyys, innostus, linjakkuus ja toimeenpanokyky. Nämä kulmakivet määrittävät luontaista työtapaasi ja olet tottunut työskentelemään valmentavalla otteella huomioiden ihmisten erilaisuuden ja voimavarat. Sinulta löytyy tahtoa ja kyvykkyyttä johtaa henkilöstön työhyvinvointia ja kehittää työyhteisöä sekä osaat kohdata erilaisia ihmisiä, tilanteita ja odotuksia. Ennen kaikkea osaat rakentaa luottamusta ja yhteisöllisyyttä myös uusissa ja vaihtelevissa tilanteissa.

Lisäksi kykenet ja haluat rakentaa luontevasti yhteistyötä ja yhdessä tekemistä niin pelastuslaitoksen sisällä kuin ulkoisten sidosryhmien kanssa. Sinulla on kiinnostuneisuutta ja taitoa ennakoida tulevaisuuden muutoksia. Ymmärrät tutkimuksen ja tietojohtamisen roolin kehittämisen perustana ja hyödynnät niitä vahvasti myös omassa toiminnassasi.

Mitä tarjoamme?

Pääset keskeiseksi osaksi maan suurimman pelastuslaitoksen toimintaa ja uudistumista. Pääset tekemään töitä pitkän linjan ammattilaisten kanssa myönteisessä ja valmentavassa työympäristössä. Suurena työnantajana tarjoamme myös kaupungin monipuoliset henkilöstöedut kuten työmatkasetelit, alennukset liikuntapalveluista, henkilöstökassan ja työterveyshuollon. Toimipisteesi tulee sijaitsemaan Kallion pelastusasemalla. Helsingissä työskennellään monipaikkaisen työn periaatteiden mukaan, eli osa työstäsi voi olla etätyötä.

Tehtävässä on toimistotyöaika. Tilannekeskustoiminnan käynnistyttyä täysipainoisesti saattaa olla tarvetta tarkastella työaikaa uudelleen. Tehtäväkohtainen palkka on 3947,97 e/kk. Tehtävä alkaa 1.2.2024 tai sopimuksen mukaan.

Jätä hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Hakuaika päättyy ja hakemusten on oltava perillä 30.11.2023 klo 16.00 mennessä. Liitä hakemukseen myös hakemuskirje ja ansioluettelo. Haastattelut tullaan alustavasti toteuttamaan viikoilla 50 ja 51.

Tule kanssamme vaikuttamaan turvallisen Helsingin kehittymiseen!

Sopimusala

TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Lisätiedot

Jari Korkiamäki
Yksikön päällikkö
Pelastustoiminnan palveluiden suunnittelu
p. 09 310 30060
jari.korkiamaki@hel.fi


Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla tuotamme vahvalla osaamisella ja yhteistyöllä hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille. Olemme yksi Suomen suurimmista sote- ja pelastuspalveluiden tuottajista, ja meillä työskentelee yli 15 000 aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaista. Rakennamme yhdessä parempaa kaupunkia, jossa jokainen voi elää hyvää elämää.

Pelastuslaitoksella teemme merkityksellistä työtä tuomalla turvallisuutta ja auttamalla hädän hetkellä. Palvelemme pääkaupunkia ehkäisemällä onnettomuuksia, pelastamalla ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä sekä suojelemalla ja ohjeistamalla väestöä erilaisissa hätä- ja poikkeustilanteissa.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat työn mielekkyys, lähijohtaminen ja työpaikan ilmapiiri.

Seuraa meitä somessa @stadinbrankkari.

$ads={2}


 

.

$ads={1}

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال